Artister 2012

 

 

Få nyhetsbrev på mail:

Hva skjedde med TakeOff Festivalen?

25. Juli 2012 gikk startskuddet for TakeOff Festivalen. Vi hadde jobbet nesten et år med planlegging og tilrettelegging for at de fem dagene festivalen varte skulle bli helt perfekte. Vi hadde tre mål med denne festivalen. Først og fremst ønsket vi at folk skulle få møte Jesus, og at hele festivale skulle være preget av Guds nærvær. Vi ønsket også at festivalen skulle være noe som ikke ble glemt. Frelst eller ikke frels. De fem dagene vi hadde festivalen ønsket vi at folk skulle huske i lang tid fremover. Vi ønsket at de skulle forbinde det å være kristen med noe positivt, noe som ikke alltid kan beskrives med ord. At det å være en kristen ikke trenger å være en kjedelig greie. Samtidig ønsket vi også å formidle et bredt spekter av kristen musikk. Musikk som alle ville ha glede av. Vi ønsket å vise at kristen musikk ikke bare handler om bedehussanger.

Jeg tror vi klarte å oppnå alt vi ønsket med festivalen. Flere mennesker ble frelst, og deltakerne hadde fem dager av sitt liv som sitter godt plantet i minnet i lang tid fremover. Folk fikk oppleve fantastiske artister, ikke bare på scenen, men ungdommene fikk også lov til å dele masse tid med dem utenom konsertene, og ble godt kjent med mange av dem. Dette i seg selv var mer en nok grunnlag for meg til at det skulle bli en ny festival i 2013. Men det lot seg desverre ikke gjøre.

Uansett hvor bra alt sammen var, så betaler ikke festivalen seg selv. Å starte opp med en helt ny festival er selvfølgelig ikke helt rissikofritt. Vi hadde lite anelse om hvor mange som ville komme, og visste ingenting om hvordan dette ville gå. Det var et budsjett som var meget høyt, men som jeg selv mente skulle være mulig å realisere. Tiden gikk, og vi nærmet oss festivalstart. Vi hadde ikke fått inn mer enn ca. en fjerdedel av sponsormidlene som det var budsjetert med, og det var en stund der det var usikkert om det ville bli noen festival. Samtidig så var mange kontrakter skrevet under, og utenlaske artister allerede betalt. Jeg hadde allerede tapt masse penger, og var kanskje litt egoistisk og ville fortsatt arrangere festivalen. Vi fortsatte derfor med et håp om at bra besøkstall ville rette opp i økonomien. 

For dere som var på festivalen, og spesielt dere som er lokale og har lest aviser i etterkant, vet at det på ingen måte ente økonomisk bra for festivalen. Ikke bare sviktet det på inntektsiden. Budsjettet ble heller ikke holdt på utgiftsiden. Grunnen til det var rett og slett fodi vi ble nødt til å velge dyrere løsninger i siste liten fordi vi ikke hadde fått opparbeidet nok startkapital som vi kunne betale på forskudd med. Totalt sett så gikk festivalen med et enormt underskudd. Og uansett hvordan vi prøvde å vri og vrenge på ting, så klarte vi ikke å få en løsning som gjorde at vi kunne få til en ny festival igjen året etter. Vi visste de siste dagene av festivalen at dette ikke kom til å ende bra, men gjorde da alt vi kunne for å gjøre underskuddet så lite som mulig. På søndagen kom blant annet Pål Pedersen(en av talerne) opp på scenen med en oppfordring til alle om å være med å gi en hjelpende hånd til festivalen. Flere viste et stort engasjemang og vi fikk inn en betydelig sum penger som kom godt med. Giverne hadde også mulighet til å skrive navnet sitt på et ark med giro der de rev av giroen til seg selv og leverte inn den andre delen, så vi kunne summere opp hvor mye vi ville få på via den kollekten. Noen dager etter festivalen satte jeg meg ned og gikk gjennom alle blankettene. Jeg hadde ikke kommet langt i bunken før tårenene kom. Her var det alt i fra familier som gav 5000,- til ungdommer som kanskje ikke hadde så mye, men alikevel ga alt de hadde. Og alt dette for å hjelpe oss ut av denne situasjonen og hjelpe oss på vei med ny festival. Etter at vi så hvor mye vi fikk inn, så lovet vi at det skulle bli ny festival, men det var først da jeg gikk gjennom alle gavene at jeg sa til meg selv at jeg skal gjøre alt jeg kan for at festivalen ikke skal dø ut og vi kan gi noe tilbake.

Nå er det snart to år siden festivalen og vi sliter fortsatt med gjeld til alle kreditorene. Som ansvarlig for festivalen, så har jeg selv hatt en utrolig tøff tid siden resultatet etter festivalen kom på bordet, og har til tider bare hatt lyst å reise langt avsted. Samtidig har noen av kreditorene gitt etter for hele kravet og ting begynner å falle på plass, så det ser nå lyst ut for tiden fremover. Vi vil nok bruke lang tid med å bli helt gjeldfrie, men det ser ut som vi vil komme til en løsning som alle kan leve med framover. Vil her også bare benytte meg av muligheten til å takke alle som har støttet underveis, både økonomisk, via bønn, og på andre måter. Vil spesielt takke de som står meg nærmest og som har vært med å tatt en del av støyten i tillegg til Bjørn Arild Skeibrok som har vært med å ført regnskap og hjulpet med avtaler og kommunikasjon med kreditorer den første tiden etter festivalen.

 

 Hva kan dere forvente å se fra TakeOff Festivalen fremover?

 5. Juni braker det løs med konsert med "The Afters" i Lyngdal Misjonskirke. Dette er det første tegn til liv etter festivalen i 2012. På grunn av den økonomiske situasjonen festivalen befinner seg i, så vet vi ikke når vi klarer å få på plass en ny festival. Men vi har lovet ny festival, og ny festival skal det bli. For oss er det viktig nå at vi har økonomisk sikkerhet for å kjøre på med ny festival igjen, men det er også viktig at vi kan levere den samme kvaliteten som vi hadde i 2012. For vi ønsker ikke bare at dere kommer neste gang vi reklamerer med festival, men vi ønsker at dere skal delta på festivalen hvert år framover. Fram til vi har en fullverdig festival på plass, så kommer vi til å kjøre på med flere enkle konserter fremover. Der vill dere få møte flere av de mest annerkjente kristne artistene vi kjenner i dag. Vi gleder oss til fortsettelsen, og håper du gjør det samme.

 

Mvh

Festivalsjef, Geir Heskestad